De mensen achter Allround Fotografie

Wat is Allround Fotografie?

Allround Fotografie is een samenwerkingsverband van meerdere fotografen. Iedere fotograaf heeft zijn eigen achtergrond, specialismen en kwaliteiten. Desalniettemin zijn onze fotografen werkelijk allround fotografen. Ze kunnen een breed scala aan opdrachten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Suzanne en Eduard zijn de drijvende kracht achter Allround Fotografie. Daarom vind je hieronder wat meer achtergrondinformatie over hen.

Over Suzanne

Suzanne KoendersSuzanne heeft haar interesse en passie voor fotografie vanaf haar jeugd. Zij prijst zichzelf gelukkig dat ze letterlijk is opgegroeid aan de oevers van de Waal. Daar raakte ze gefascineerd door het prachtige en karakteristieke natuurschoon.

Zo had voor haar ieder jaargetijde zijn eigen charme: het hoogwater in het voorjaar, in de zomer de weidse uitzichten en schitterende zonsondergangen, gevolgd door de vogeltrek in het najaar en het kruiende ijs in de winter.

Mede hierdoor heeft het kijken door de lens voor haar altijd iets magisch gehad. In een fractie van een seconde vangt ze iets wat nooit meer zo terugkomt.
Zo heeft ze van haar passie haar beroep gemaakt.

Suzanne kreeg gedurende veel jaren praktijkgerichte lessen van beroepsfotografen. Ze volgde meerdere studies en seminars. Ook maakte ze een grote diversiteit aan reportages van motorsport (bij MotoFotoService), wildlife in Kenia, gezinnen, huwelijksfeesten, bedrijven, scholen en woningen. Zij kan zich met recht Allround Fotografe noemen!

De laatste tijd heeft Suzanne zich naast bovenstaande disciplines meer en meer gericht op het fotograferen van woningen, het interieur ervan en hun omgeving. Hierdoor is het portfolio van Allround Fotografie uitgebreid met het specialisme “Woningpresentatie”.

Over Eduard

Eduard de BoerEduards fotografieactiviteiten begonnen aan het eind van de vorige eeuw. Hij deed toen vrijwilligerswerk tussen de wilde dieren in Afrika. Door de prachtige omgeving en de natuur met dieren, bomen en planten werd zijn passie voor fotografie verder aangewakkerd. Hij besloot ook commercieel te gaan werken.

Op het moment dat Eduard omstreeks 2000 ook enthousiast werd over de motorsport, was het een logisch vervolg om zijn fotografiekwaliteiten verder te ontplooien in de wereld van de motocross, enduro’s en offroad ritten. Zo ontstond de site MotoFotoService, waar meer dan 70.000 foto’s zijn gepubliceerd. Honderden tevreden klanten hebben foto’s gekocht.

Via via raakte Eduard verzeild op bodybuildingwedstrijden om daar foto’s te maken. In 2002 heeft hij in opdracht van enkele atleten een persoonlijke fotoshoot gedaan tijdens de Open Eemsmond Cup in Delfzijl en tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Dit concept sloeg zo goed aan, dat hij direct ook een site voor bodybuildingfoto’s online plaatste.

Vertrouwde Google BedrijfsfotograafAls gevolg van de toenemende populariteit van bovenstaande concepten is Eduard eind 2006 samen met Suzanne begonnen met Allround Fotografie. Eduard voert voornamelijk op maat gesneden opdrachten uit voor bedrijven, particulieren, organisaties van evenementen en bruidsparen.

Sinds april 2013 is Eduard een Vertrouwde Google Bedrijfsfotograaf. In die hoedanigheid maakt hij virtuele bedrijfsrondleidingen (bedrijfspanorama’s) voor Google+, Google Search en Google Maps (Streetview). De bedrijfspanorama’s zijn te vinden op www.bedrijfspanoramas.nl.

Over Jeroen

Jeroen was zeven jaar toen hij voor het eerst een fototoestel mocht gebruiken. Vanwege de toenmalige hoge prijzen voor filmrolletjes en het laten ontwikkelen en afdrukken van foto’s, kon hij slechts sporadisch fotograferen.

Na te hebben gefotografeerd met een Polaroid direct-klaar camera, kreeg hij op zijn dertiende een echte spiegelreflexcamera: een Practica MTL-3. Er ging een wereld voor hem open, doordat hij nu veel meer ging fotograferen. Om kosten te besparen had hij al snel zijn eigen doka en ontwikkelde hij zelf zijn foto’s en drukte ze zelf ook af.

Jeroen fotografeerde zijn eerste bruiloft toen hij vijftien jaar was. Daarna deed hij al dikwijls foto-opdrachten, uiteenlopend van bruiloften tot portretten en hondenshows etc.

Jeroen fotografeert het liefst mensen en de natuur (dieren en planten). Bij het fotograferen probeert bij altijd de “persoon achter het gezicht” vast te leggen, dus geen geposeerde foto, maar een foto waar emotie in zit.

Hij volgt de laatste ontwikkelingen in zijn fotovakgebied op diverse fora op Internet, waar hij ook zijn steentje bijdraagt. Na meer dan dertig jaar fotografie vindt Jeroen het iedere dag nog boeiender worden door de toenemende mogelijkheden.