De mensen achter Allround Fotografie

Allround Fotografie is een samenwerkingsverband van meerdere fotografen. Iedere fotograaf heeft zijn eigen achtergrond, specialismen en kwaliteiten. Desalniettemin zijn onze fotografen werkelijk allround fotografen. Ze kunnen een breed scala aan opdrachten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Suzanne en Eduard zijn de drijvende kracht achter Allround Fotografie. Daarom vind je hieronder wat meer achtergrondinformatie over hen.

Over Suzanne

Suzanne heeft haar interesse en passie voor fotografie vanaf haar jeugd. Zij prijst zichzelf gelukkig dat ze letterlijk is opgegroeid aan de oevers van de Waal. Daar raakte ze gefascineerd door het prachtige en karakteristieke natuurschoon.

Zo had voor haar ieder jaargetijde zijn eigen charme: het hoogwater in het voorjaar, in de zomer de weidse uitzichten en schitterende zonsondergangen, gevolgd door de vogeltrek in het najaar en het kruiende ijs in de winter.

Mede hierdoor heeft het kijken door de lens voor haar altijd iets magisch gehad. In een fractie van een seconde vangt ze iets wat nooit meer zo terugkomt.
Zo heeft ze van haar passie haar beroep gemaakt.

Suzanne kreeg gedurende veel jaren praktijkgerichte lessen van beroepsfotografen. Ze volgde meerdere studies en seminars. Ook maakte ze een grote diversiteit aan reportages van motorsport (bij MotoFotoService), wildlife in Kenia, gezinnen, huwelijksfeesten, bedrijven, scholen en woningen. Zij kan zich met recht Allround Fotografe noemen!

Over Eduard

Eduard zijn fotografieactiviteiten begonnen aan het eind van de vorige eeuw. Hij deed toen vrijwilligerswerk tussen de wilde dieren in Afrika. Door de prachtige omgeving en de natuur met dieren, bomen en planten werd zijn passie voor fotografie verder aangewakkerd. Hij besloot commercieel te gaan werken.

Op het moment dat Eduard omstreeks 2000 ook enthousiast werd over de motorsport, was het een logisch vervolg om zijn fotografiekwaliteiten verder te ontplooien in de wereld van de motocross, enduro’s en offroadritten. Zo ontstond de site MotoFotoService, waar meer dan 130.000 foto’s van deze motorsportevenementen zijn gepubliceerd. Duizenden tevreden motorrijders hebben foto’s gekocht. Bekijk het Portfolio “Motorsport”.

Via via raakte Eduard verzeild op bodybuildingwedstrijden om daar foto’s te maken. In 2002 heeft hij in opdracht van enkele atleten een persoonlijke fotoshoot gedaan tijdens de Open Eemsmond Cup in Delfzijl en tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Bekijk het Portfolio “Bodybuildingwedstrijden”.

Als gevolg van de toenemende populariteit van bovenstaande concepten is Eduard eind 2006 samen met Suzanne begonnen met Allround Fotografie. Eduard voert voornamelijk op maat gesneden opdrachten uit voor bedrijven, particulieren, huisdieren, organisaties van evenementen en bruidsparen.

Sinds april 2013 is Eduard een Google Street View Trusted Fotograaf. In die hoedanigheid heeft hij honderden virtuele bedrijfsrondleidingen (bedrijfspanorama’s) gefotografeerd voor Google Maps (Street View) in Nederland en daarbuiten. De Nederlandse bedrijfspanorama’s zijn te vinden op www.meesterfotografen.nl en de virtuele tours van Gambia zijn te zien op www.360gambia.com.