Groepsfoto’s op je bruiloft

Aanstaande bruidsparen vragen ons wel eens welke groepsfoto’s wij aanraden. Meestal is ons antwoord: “Waar jullie waarde aan hechten…”. Dit komt doordat iedereen anders is: soms zijn ouders niet meer in leven, is de sfeer tussen de (wederzijdse) ouders gebrouilleerd en willen ze niet samen op de foto en een andere keer heeft een bruidspaar maar twee daggasten, namelijk de getuigen.

Een trouwfotograaf kan bij de groepsfoto’s niet echt zijn creativiteit kwijt en bovendien is het lastig ervoor te zorgen dat alle daggasten zichtbaar op de foto’s staan (zeker als je meer dan 100 daggasten hebt) en ook nog eens de ogen open hebben en naar de camera kijken.

Maak van tevoren een lijst met de gewenste combinaties, die je echt op de foto wilt hebben, maar ga niet overdrijven in de hoeveelheid combinaties die je wilt voor de groepsfoto’s van jullie trouwdag.

Om je een eindje op weg te helpen, geef ik je hieronder een aantal suggesties voor mogelijke groepsfoto’s op jullie trouwdag:

Maak dus je lijstje met combinaties voor groepsfoto’s op jullie bruiloft niet te lang en geef dit tijdig door aan jullie trouwfotograaf (op de trouwdag zelf vergeet je het lijstje waarschijnlijk mee te nemen).